Select Page

Sastāvdaļas

  • Brieža fileja (vēlams nogatavināta)
  • Rukola
  • Citrons
  • Parmezāna siers
  • Kaperi
  • Balzām-etiķis
  • Olīveļļa
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

  1. Filejas gabalu ieliek saldētavā uz apmēram 30 minūtēm. To būs vieglāk sagriezt.
  2. Atdzisušo fileju griež iespējami plānākās šķēlītes. Katru šķēli liek starp divām cepampapīra loksnēm un izrullē gandrīz caurspīdīgu.
  3. Izrullētās šķēles kārto uz šķīvja.
  4. Gaļu apslaka ar citronu sulu. Balzam-etiķi samaisa 1:1 ar olīveļļu un uzšļaksta uz gaļas (apmēram 1,5 tējkaroti)
  5. Pa virsu uzliek kaudzīti rukolas, uzdrupina parmezāna sieru, uzliek dažus kaperus. Var likt arī olīvas un/vai pipargurķīšus.
  6. Uzkaisa sāli, piparus.
  7. Izbaudām, lai labi garšo!