Sastāvdaļas
- Brieža fileja (vēlams nogatavināta) [Pasūtīt iespējams šeit]
- Rukola
- Citrons
- Parmezāna siers
- Kaperi
- Balzām-etiķis
- Olīveļļa
- Sāls
- Pipari
Pagatavošana
- Filejas gabalu ieliek saldētavā uz apmēram 30 minūtēm. To būs vieglāk sagriezt.
- Atdzisušo fileju griež iespējami plānākās šķēlītes. Katru šķēli liek starp divām cepampapīra loksnēm un izrullē gandrīz caurspīdīgu.
- Izrullētās šķēles kārto uz šķīvja.
- Gaļu apslaka ar citronu sulu. Balzam-etiķi samaisa 1:1 ar olīveļļu un uzšļaksta uz gaļas (apmēram 1,5 tējkaroti)
- Pa virsu uzliek kaudzīti rukolas, uzdrupina parmezāna sieru, uzliek dažus kaperus. Var likt arī olīvas un/vai pipargurķīšus.
- Uzkaisa sāli, piparus.
- Izbaudām, lai labi garšo!