Šī ir perfekta brieža filejas recepte, lai izceltu brieža filejas dabisko garšu. To vislabāk pasniegt ar grilētiem dārzeņiem un kartupeļu garnīru.
Sastāvdaļas
- 2 brieža filejas ( 700g-1kg katra) [Pasūtīt iespējams šeit]
- 1 ½ tējkarote košera sāls
- Svaigi malti melnie pipari
- ½ tējkarote ķiploku pulvera
- ½ tējkarote sīpolu pulvera
Pagatavošana
Samaisiet visas augstāk minētās garšvielas kopā. 12 stundas pirms gatavošanas apberiet brieža filejas, no visām pusēm ar šo garšvielu maisījumu, ar zupas karotes aizmugurējo daļu varat iemasēt garšvielas gaļā. Filejas ielieciet ledusskapī apmēram uz 11 stundām.
Stundu pirms pasniegšanas, izņemiet gaļu no ledusskapja, lai tā uzsiltu istabas temperatūrā.
Grilējiet filejas apmēram 7-10 minūtes no katras puses, vairāk priekš labi ceptas gaļas.
Noņemiet gaļu no grila un atļaujiet tai atpūsties vismaz 5 minūtes, lai sula izdalās gaļā vienmērīgi. Sagriežat un servējat.
Piezīmes Muguras fileja ir izcils gaļas gabals un tās centrs nekad nav bijis pakļauts gaisam vai kādām citām iespējām saskarei ar baktērijām, ir diezgan droši to cept vidēju vai vidēji jēlu.