Šī sātīgā zupa, kas gatavota no dabiskiem un ekoloģiskiem brieža buljona kauliem, sajaukumā ar sezonas dārzeņiem, ir tieši tas, kas vajadzīgs, lai sasildītos aukstākās dienās un saņemtu nepieciešamo uzturvielu un vitamīnu devu.
Mums būs nepieciešams:
- ~ 1 kg brieža buljona kauli [Pasūtīt iespējams šeit]
- 2 selerijas kāti
- 2 burkāni
- 1 sīpols
- Konservēti sasmalcināti tomāti
- 3 ķiploka daiviņas
- ~ 8 – 10 glāzes ūdens
- 3 – 4 lauru lapas
- Timiāns
- Sāls
- Melnie pipari
- 1 cukīni
- 2 saujas spinātu
- 1 saldais kartupelis
Pagatavošana:
- Lai sagatavotu buljonu, uzsildiet krāsni līdz 200°C . Buljona kaulus saliek uz cepamās plātnes un krāsnī cep aptuveni 25 minūtes.
- Tikmēr sagriež seleriju, burkānus un sīpolu.
- Katlā ielej ūdeni un ievieto buljona kaulus, kā arī tikko sagrieztos dārzeņus un pievieno garšvielas.
- Uzliek vāku un vāra ~ 3 stundas.
- Pievieno cukīni, saldo kartupeli un spinātus, vāra vēl apmēram 10 – 15 minūtes.
- Pēc 15 minūtēm izņem kaulus un pievieno svaigu timiānu.
Lai labi garšo!