Staltbrieža cepetis
Kurš saka, ka ideāla cepeša pagatavošana ir laikietilpīga? Iepazīstinām ar mūsu ātrā un vienkāršā cepeša recepti, kas noteikti kļūs par jūsu virtuves pamatelementu! Veicot tikai nelielus sagatavošanās darbus un jau pēc mazāk nekā stundas cepeškrāsnī, varat baudīt maigu un sulīgu brieža gaļas cepeti. Šīs receptes mērķis ir maksimāli palielināt garšu, vienlaikus samazinot pūles, padarot to ideāli piemērotu aizņemtiem nedēļas vakariem vai pēdējā brīža vakariņu plāniem.
Ķeramies klāt!
Mums būs nepieciešams:
- Staltbrieža gaļa 1-2kg [Šķiņķa gabals ir lieliski piemērots cepetim]
- Sālīts speķis
- Olīveļļa
- Citronu sula
- Sāls, pipari, gaļas garšvielu maisījums
- Ķiploki
- Sīpoli
- Svaigs timiāns un rozmarīns
- Alumīnija folija
Pagatavošana:
- Pats svarīgākais ir gaļu kārtīgi attīrīt no visām plēvēm, lai cepeša gabals ir perfekts.
- Cepeša gabalu liekam bļodā vai katliņā, aplejam ar olīveļļu, citronu sulu un apkaisām ar garšvielām. Pievienojam sagrieztus sīpolus. Visu kārtīgi samaisām un apklājam ar pārtikas plēvi. Liekam ledusskapī uz nakti.
- No rīta gaļu izņemam no ledusskapja un ļaujam tai sasniegt istabas temperatūru.
- Cepeša gabalā ieduram nelielus caurumiņus, kuros liekam mizotas ķiploka daiviņas.
- Pievienojam timiāna un rozmarīna zariņus.
- Speķi sagriežam šķēlēs, tā lai sanāk noklāt cepeša pamati folijā un pāris šķēlītes augšpusē. Tas neļaus gaļai palikt sausai. Var pievienot arī marinādes sīpolus.
- Pārlejam visu ar citronu sulu un taisām foliju ciet
- Liekam cepeti cepeškrāsnī, 180 grādos ar ventilāciju. Cepšanas laiks atkarīgs no cepeša gabala izmēra. Nevēlamies, lai gaļa paliek sausa. 1kg gabalu cepam apmēram 40min, 2kg gabalu apmēram 1h.
- Pasniedzam ar vārīti ceptiem kartupeļiem un mīļākajiem salātiem.
Lai labi garšo!