fbpx

Staltbrieža Boloņas Mērce

Staltbrieža Boloņas Mērce

Laipni lūdzam kulinārijas piedzīvojumā, kas apvieno dabas un lauku šarmu ar itāļu virtuves izsmalcinātību. Šajā garšu ceļojumā mēs iegremdējamies meža sirdī un piedāvājam recepti, kas pārvērš savvaļas medījumu par ēdienu, kas dejo uz jūsu garšas kārpiņām. Sagatavojieties tekstūru, aromātu un garšu baudījuma ceļojumam – mēs atklājam ideālas Boloņas brieža gaļas pagatavošanas noslēpumus.

Izsmalcināta garša katrā kumosā.

Mums būs nepieciešams:

  • Staltbrieža maltā gaļa, proporcijā 60/20/20 ar cūkgaļas speķi un šķiņķi (visam jābūt samaltam)
    [Malto gaļu iespējams pasūtīt šeit]
  • 4 Sīpoli
  • 1 ķiploka galviņa
  • 2 lieli burkāni
  • Selerija
  • Olīveļļa
  • Tomātu pasta
  • Baltvīns
  • Sāls un pipari
  • Timiāns un lauru lapas
  • Piens
  • Parmezāna siers
  • Svaigs baziliks
  • Mīļākie spageti makaroni

Pagatavošana:

Gatavosim gan katlā, gan pannā.

  1. Sākumā pievienojam katlā olīveļļu un 6-8min sautējam sīpolus, uz lēnas uguns, līdz tie paliek caurspīdīgi.
  2. Pievienojam rīvētus burkānus un sagrieztus selerijas gabaliņus Ļaujam tam visam dažas minūtes sautēties un pievienojam sakapātus ķiplokus.
  3. Karsējam pannu, pievienojam olīveļļu un apbrūninām malto gaļu.
  4. Katlā, kurā sautējās dārzeņi, tos nostumjam uz vienu sānu un pievienojam katlā tomātu pastu. Tomātu pastu, pirms sajaukšanas ar dārzeņiem, nedaudz karamelizējam, to vienmērīgi maisot brīvajā katla zonā. Kad tas darīts, sajaucam dārzeņus kopā ar karamelizēto tomātu pastu.
  5. Pievienojam 200ml baltvīna un kārtīgi izmaisām, lai katla apakšā nav redzami piedeguši tomātu pastas pleķi.
  6. Pievienojam sāli, piparus, timiānu un lauru lapas, visu kārtīgi izmaisām.
  7. Katlā pievienojam pannā apbrūnināto malto gaļu
  8. Pievienojam 200ml piena, visu izmaisām un sautējam uz lēnas uguns 1.5-2h. Ja mērce sāk sabiezēt pārāk daudz, pievienojam nedaudz ūdeni, lai to padarītu šķidrāku.
  9. Kamēr viss sautējās, novārām spageti. Cenšamies to darīt pēc iespējas vēlāk, lai makaroni būtu silti, kad mērce ir gatava. Makaronu ūdeni nenokāšam, to mums vajadzēs.
  10. Pirms pasniegšanas, porciju sagatavojam pannā. Pannā pievienojam nedaudz makaronu ūdens un pannu uzkarsējam. Pavisam nedaudz apcepam makaronus ar mūsu sagatavoto Boloņas mērci.
  11. Pasniedzam ar pārkaisītu sarīvētu parmezāna sieru un svaigām bazilika lapiņām.

Lai labi garšo!

Aizvērt
Aizvērt
Ielogoties
Aizvērt
Grozs (0)

Grozā nav nevienas preces.. Grozā nav nevienas preces..



Valoda


0