Pirmā doma, kas rodas pēc šī ēdiena pagatavošanas ir nepacietība to gatavot vēlreiz. Pasakaini gards staltbrieža gulašs.
Sastāvdaļas
- 1kg staltbrieža gaļa gulašam [Pasūtīt iespējams šeit]
- 125g bekona šķēlītes
- 2 ēdamkarotes eļļas
- Sāls un melnie pipari pēc garšas, vēlams nežēlot
- 4 burkāni
- 400g sīpolu
- 6 daiviņas ķiploku
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 ēdamkarote tomātu biezeņa
- 250ml sausā sarkanvīna (ēdiena gatavošanai iesakām izmantot tādu vīnu, kuru labprāt arī baudītu)
- 1 ēdamkarote buljona
- 3 lauru lapas
- 1 tējkarote kaltēta timiāna
- 250g šampinjonu
- 1 buntīte pētersīļu
Pagatavošana
- Sagriežam staltbrieža gaļu gulaša gabaliņos.
- Sagatavojam bekona strēmelītes.
- Uzkarsējam pannu un pievienojam 1 ēdamkaroti eļļas. Tajā apcepam bekonu, līdz tas kļūst kraukšķīgs.
- Šajās pašās taukvielās liekam sagatavotos staltbrieža gaļas gabaliņus, pievienojam sāli un piparus.
- Nomizojam burkānus, apmēram pusi sīpolu un ķiplokus. Visu smalki sakapājam un liekam katlā.
- Pievienojam apcepto staltbrieža gaļu un bekonu.
- Sajaucam miltus ar ūdeni, tā lai veidotos bieza krējuma viendabīga konsistence, iemaisām tomātu pastu, pielejam 0.5l ūdeni un sarkanvīnu. Visu samaisām, pievienojam buljonu, lauru lapas, timiānu un katlu uzkarsējam līdz vārīšanās temperatūrai.
- Gulašu sautē nosegtā traukā uz lēnas uguns, apmēram 1.5-2h
- Kamēr viss sautējas, varam sagatavot sēnes un atlikušos sīpolus. Sēnes nomazgājam, sīpolus nomizojam un visu sagriežam nelielos gabalos.
- Uzkarsējam pannu un pievienojam 1 ēdamkaroti eļļas, pievienojam sēnes un sīpolus. Visu viegli apcepam.
- Apmēram 30min pirms gulašs ir gatavs, pievienojam apceptās sēnes un sīpolus.
- Nomazgājam pētersīļus, tos smalki sakapājam un apkaisām gatavo gulašu.
Ēdienu vislabāk pasniegt ar vārītiem kartupeļiem un vārīti-grauzdētiem brokoļiem vai sarkano kāpostu salātiem.
Lai labi garšo!