Select Page

Gatavosim 4 personām

Nepieciešams:

  • 800g brieža gaļas
  • 200g bekona
  • Sāls
  • Svaigi maltie pipari
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 1 liels vai 2 vidēji sīpoli
  • Hamburgeru maizītes
  • Zaļumi – dārza salāti, rukola, skābenes vai spināti
  • Svaigi tomāti
  • Siers šķēlītēs
  • Piedevas pēc izvēles – kečups, sinepes, majonēze

Pagatavošana:

1.Pārliecināmies, ka gan brieža gaļa, gan bekons ir vēsi. Sagriežam brieža gaļu nelielos kubiciņos, tā lai tie viegli ietilptu gaļas maļamajā mašīnā. Maļam gaļu kopā ar bekonu. ½ – 2/3 gaļas maļam rupjos, lielākos gabalos, bet atlikušo daļu mazākos un smalkākos. Piezīme: ja burgeru plānojat grillēt, nevis cept pannā, tad proporcija mainās. Tādā gadījumā 2/3 gaļas un bekona maliet smalki, bet 1/3 rupji. Grillēti burgeri ir sulīgāki, ja gaļa samalta smalki.

2. Sagatavojam burgera kotletes 13-25 mm biezumā. Kotletes centrā ar īkšķi iespiežam nelielu bedrīti. Tādējādi, gaļa neieņems sfēras formu, kad to cepsim.

3. Pannā un vidējas uguns izkausējam sviestu. Pievienojam šķēlēs sagrieztus sīpolus un gatavojam līdz sīpoli ir mūsu gaumei atbilstoši – sulīgi vai kraukšķīgi un karamelizēti. Gatavos sīpolus ievietojam atsevišķā traukā.

4. Burgerus gatavosim grillā. Pirms cepšanas pievienojam sāli. Gatavojot, grilla vāku atstājam vaļā. Gaļu cepam 3-5min, neapgriežot, atkarībā no tā cik izcepta gaļa jums garšo. Apgriežam kotleti un cepam no otras puses.

5. Apgriežot kotleti, pievienojam nedaudz melnos piparus un iepriekš sagatavotos sīpolus. Kad cepšanai atlikušas apmēram 90 sekundes, pievienojam šķēlēs griezto sieru un aizveram grilla vāku. Kad viss ir gatavs, liekam gaļu atpūsties uz apmēram 5min.

6. Ņemam hamburgeru maizītes, pievienojam zaļumus, mērcīšu piedevas, brieža gaļas kotleti ar sīpoliem un sieru. Izbaudām, lai labi garšo!