Select Page

Tavā ledusskapī ir brieža fileja, taču nezini, ko no tās pagatavot?

Brieža gaļas fileja ar vīna mērci varētu būt tieši tas, kas Tev vajadzīgs!

Kas mums nepieciešams?

  • 4 brieža filejas gabali apm. 6 cm biezi
  • 200ml Jāņogu sarkanvīns
  • 200ml liellopa vai vistas buljons
  • 125g šalotes sīpoli + 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1 ķiploka daiviņa + 1 rozmarīna zariņš
  • sāls un svaigi malti pipari
  • Jāņogu vīns lieliski papildina filejas garšu, šis ēdiens garšos gluži kā gatavots augstākās klases restorānā! Neticami gardi!

Pagatavošana:

50min un 4 porcijas gatavas!

Šalotes sīpolus smalki sakapājam. Mērces katliņā uzkarsējam eļļu un apmēram 3min apcepam sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.

Pievienojam smalki sakapātu ķiploku, svaigi maltus piparus, rozmarīna zariņu un turpinām cept vēl 3 min, ik pa brīdim apmaisot.

Pielejam vīnu un buljonu, to visu vārām, līdz apjoms samazinās uz pusi. Izņemam rozmarīna zariņu, pievienojam sviestu un maisām, līdz sviests ir pilnība izkusis. Sāli pievienojam pēc garšas.

Brieža filejas noliekam vertikāli un apsienam ar kulināro diegu, lai cepšanas laikā tās noturētu savu formu. Uzkarsējam pannu bez eļļas un apcepam filejas 2-3 min no katras puses. Filejas pārliekam cepamā formā, pārkaisām ar svaigi maltiem pipariem un 15min cepam iepriekš, līdz 100 grādiem uzkarsētā, cepeškrāsnī.

Cepamo formu ar gaļu izņemt no cepeškrāsns, ietīt folijā un ļaut 10-15 min gaļai atpūsties. ️

Lai labi garšo!