Select Page

Sastāvdaļas

  • 800 g brieža vai cita medījuma gaļas
  • 400 ml salda sarkanvīna vai portvīna
  • 200 ml buljona
  • 4 šalotes sīpoli
  • 4 vidēja izmēra burkāni
  • 1 ķiploks
  • 3 ēd. k. eļļas
  • 2 ēd. k. tomātu pastas
  • 2 rozmarīna zariņi
  • 7 kadiķu ogas

Pagatavošana

  1. Gaļu sagriež vēlama izmēra gabalos un sagatavo visas sastāvdaļas. Apcep gaļu, līdz tā
    kļūst brūna, pieliek sīpolus un burkānus un viegli apcep.
  2. Atsevišķā katliņā pāris minūtes silda vīnu, lai iztvaiko alkohols. Vīnam pievieno
    tomātu pastu, buljonu, garšvielas – kadiķogas un rozmarīnu.
  3. Vīnu ar garšvielām pievieno gaļai un nosedz trauku (vislabāk gatavot čuguna vai
    cepeša katlā). Liek katlu cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 170 grādiem, turpina gatavot
    vēl pusotru līdz divas stundas.
  4. Ieteikums: aptuveni 20 minūtes pirms izņemšanas pēc izvēles var pievienot
    kartupeļus un zirnīšus. Pasniedz kā sautējumu vai kā mērci – kopā ar rīsiem vai
    kartupeļu biezputru.
    Labu apetīti!