Sastāvdaļas
- 800 g brieža gaļas šķiņķis [Pasūtīt iespējams šeit]
- 400 ml salda sarkanvīna vai portvīna
- 200 ml buljona
- 4 šalotes sīpoli
- 4 vidēja izmēra burkāni
- 1 ķiploks
- 3 ēd. k. eļļas
- 2 ēd. k. tomātu pastas
- 2 rozmarīna zariņi
- 7 kadiķu ogas
Pagatavošana
- Gaļu sagriež vēlama izmēra gabalos un sagatavo visas sastāvdaļas. Apcep gaļu, līdz tā
kļūst brūna, pieliek sīpolus un burkānus un viegli apcep. - Atsevišķā katliņā pāris minūtes silda vīnu, lai iztvaiko alkohols. Vīnam pievieno
tomātu pastu, buljonu, garšvielas – kadiķogas un rozmarīnu. - Vīnu ar garšvielām pievieno gaļai un nosedz trauku (vislabāk gatavot čuguna vai
cepeša katlā). Liek katlu cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 170 grādiem, turpina gatavot
vēl pusotru līdz divas stundas. - Ieteikums: aptuveni 20 minūtes pirms izņemšanas pēc izvēles var pievienot
kartupeļus un zirnīšus. Pasniedz kā sautējumu vai kā mērci – kopā ar rīsiem vai
kartupeļu biezputru.
Labu apetīti!