Sastāvdaļas:
3 gabali Osso buco [Pasūtīt iespējams šeit]
3-4 vidēja izmēra sīpoli
2 burkāni
1 pastenaks
1 selerija kāts
200g Cherry tomātu
300ml sauss sarkanvīns
200g tomātu pastas
3 lauru lapas
Olīveļļa
Sāls
Pipari
Pētersīļi
300ml ūdens
Pagatavošana:
Uz pannas viegli apcep visus trīs gaļas gabalus un liek nost, tie mums būs nepieciešami pēc brītiņa.
Katlā ielej olīveļļu un apcep sagrieztus burkānus, pastenakus, selerija kātu un sīpolus. Pievieno tomātu pastu un apmaisa.
Pievieno klāt sarkanvīnu un lauru lapas. Vīnam vāroties apmaisām un pievienojam uz pusēm pārgrieztus “Cherry” tomātus. Apmaisām.
Vēl minūte un pievienojam ūdeni, šķipsnu sāls un piparus pēc garšas.
Apmaisām un liekam virsū pirms tam apceptos Osso buco gabalus. Liekam vāku virsū un sautējam 1h.
Pasniedz ar rīsiem, pastu, kartupeļiem.
Pievieno sautētus dārzeņus un pērlej ar sautējuma mērci.
Pārkaisa ar pētersīļiem.
Lai labi garšo!