Select Page

Nepieciešams:

  • 2kg brieža gulaša gabaliņu, sagriezti kubiciņos
  • 2 lieli sīpoli
  • 4 ķiploku daiviņas
  • Olīveļļa
  • 1 liela lauru lapa
  • Ūdens vai vistas buljons
  • 4 ēdamkarotes paprikas pulvera
  • Sāls
  • Pipari
  • 200g Burkāni
  • 200g šampinjoni

Pagatavošana:

1. Marinējam gaļu. Gaļas gabaliņus ievietojam plastmasas traukā, pievienojam sakapātus sīpolus un ķiplokus, pārlejam ar olīveļļu un pievienojam lauru lapu. Trauku pārklājam ar pārtikas plēvi un liekam vēsumā uz nakti.

2. Izņemam lauru lapu un apcepam gaļu, kopā ar marinādē izmantotajiem sīpoliem un ķiplokiem, pannā, līdz tā ir viegli apbrūnināta no visām pusēm. Cepšanai jāpietiek ar marinēšanā izmantoto olīveļļas daudzumu.

3. Apcepto gaļu un visu pannā esošo šķidrumu pārliekam katliņā, pievienojam ūdeni vai vistas buljonu. Karsējam līdz ūdens vai buljons sāk vārīties. Samazinām temperatūru un atstājam gaļu sutināties uz lēnas uguns apmēram 3h, regulāri apmaisot un nepieciešamības gadījumā pievienojot vēl ūdeni vai buljonu.

4. Pievienojam sāli un paprikas pulveri. Sutinām vēl stundu, līdz gaļa ir pavisam mīksta. Pievienojam gabaliņos sagrieztus burkānus un šampinjonus, kā arī piparus.

5. Turpinām sutināt, līdz gaļa, burkāni un šampinjoni ir pavisam mīksti. Pasniedzam kopā ar kartupeļu biezeni vai nūdelēm.